7 نکته برای بهبود درک مطلب فرزندتان:
توانایی درک متن نوشته شده یکی از مهم ترین مهارت های زندگی برای مغزهای جوان است. خواندن می تواند ذهن را باز کند و تخیل را تحریک کند و برای موفقیت در کلاس و حرفه ای مهم است.
با این حال، درک مطلب برای بسیاری از کودکان به راحتی یا به طور طبیعی به دست نمی آید. آنها ممکن است در درک آنچه که می خوانند، ایجاد ارتباط بین متن و دانش موجود خود، تفکر عمیق و انتقادی درباره مفاهیم و نتیجه گیری برای آنها دشوار باشد. وقتی این اتفاق می افتد، می تواند باعث ایجاد احساس ناامیدی شود. حتی ممکن است کودک شما در برابر خواندن کاملاً مقاومت کند.
درک مطلب چیست؟
درک مطلب فراتر از پاسخ دادن به این سوال است که “مطلب درباره چیست؟” چند نکته درباره درک و رمزگشایی متن، در حالی که از استدلال و تفکر انتقادی نیز استفاده می کند، می تواند به کودک شما کمک کند:
یکی از تصورات نادرست رایج این است که کودکانی که «خوانندگان خوبی» هستند، «درک کننده خوبی» نیز هستند. در واقع، اغلب کودکانی که قادر به خواندن هستند، هنوز برای درک معنای آنچه خوانده اند تلاش میکنند. زیرا درک مطلب تنها یک مهارت نیست، بلکه مجموعه ای از مهارت های مهم رشدی است که باید با هم بهبود یابند تا کودک پیشرفت کند.
بیایید با مرور مهارت هایی که در درک مطلب دخیل هستند شروع کنیم.
در مورد تکنیک هایی برای بهبود صدای “س” (لیسپ) بدانید.
تعدادی از مهارتهای مهم زبان، حافظه و استدلال وجود دارد که میتواند به مشکلات درک مطلب کمک کند، از جمله:
توانایی های زبانی: توانایی های قوی زبان ارتباط نزدیکی با نتایج درک مطلب دارد. کودکان برای درک زبان کلامی و غیرکلامی، از جمله متن نوشتاری، باید دانش کاری زیادی در مورد لغات مختلف داشته باشند. آنها باید تعاریف کلمات را نه تنها به صورت مجزا بدانند (مانند تکرار تعاریف با فلش کارت)، بلکه همچنین در متن کلمه نوشته شده.
کودکانی که دارای نوعی اختلال زبان رشدی هستند، معمولاً بیشتر با درک مطلب مشکل دارند.
حافظه کاری: توانایی های شناختی و حافظه فعال کودک شما مهم هستند. حافظه کاری اشاره به حافظه کوتاه مدتی دارد که برای نگهداری موقت اطلاعات، اعمال منطق و تصمیم گیری استفاده میکنیم. به عنوان مثال، کودکان با حافظه کاری ضعیف ممکن است زمان زیادی را صرف رمزگشایی ارتباط بین حروف و صداها کنند. این به آنها فرصت کمی برای درک و حفظ مطالبی که تازه میخواند میگذارد.
نکته: همه ما در حین خواندن زیر قسمت های مهم خط کشیده ایم و سپس متوجه شده ایم که چیزهای بسیار کمی از آنچه در صفحه اتفاق افتاده به خاطر داریم. کلمات ممکن است در سر ما باشند، اما جمله نمیشوند.
برای کودکانی که بازه توجه کوتاهی دارند یا به راحتی حواسشان پرت می شود، این موضوع می تواند درک ضعیف خواندن را تشدید کند. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که کودکان مبتلا به ADHD، که می تواند بر توانایی فرد برای تمرکز و توجه تأثیر بگذارد، در مقایسه با کودکان بدون ADHD، در تکالیف خواندن بدتر عمل می کنند.
سرعت پردازش: به سرعتی اشاره دارد که فرد برای انجام وظایف و تکالیف با دقت لازم است. این می تواند از کارهای بصری (مانند نام گذاری رنگ ها، حروف یا اعداد) تا کارهای کلامی (مانند پاسخ دادن به سؤالات یا خلاصه کردن اطلاعات) باشد.
کودکانی که سرعت پردازش کمتری دارند ممکن است در درک کلماتی که می خوانند یا پاسخ دادن به سؤالات متفاوت درباره متن مشکلات بیشتری داشته باشند.
چگونه به فرزندتان کمک کنید تا درک مطلب را بهبود بخشد؟
استراتژی های زیادی وجود دارد که می توانید با کودک خود برای بهبود درک مطلب او استفاده کنید. مانند همه مهارت های مبتنی بر زبان، شما نمی توانید جادو کنید و پیشرفت فرزندتان را یک شبه ببینید، این چیزی است که بسیار به تمرین و پشتکار نیاز دارد. با این حال، تمرین و استفاده منظم از این تکنیک ها با فرزندتان، درک او را در طول زمان افزایش می دهد و آنها را برای موفقیت تحصیلی هر چه بیشتر آماده می کند. شما می توانید از این لیست مفید از نکات استفاده کنید تا خواندن را برای فرزندتان سرگرم کننده تر و لذت بخش تر کنید.
ارتباط برقرار کنید:
چیزهایی که فرزندتا می خواند را به تجربیات شخصی اش پیوند دهید. این باعث می شود که او تمرکز بیشتری داشته باشد و همچنین
هر زمان که بتوانید به فرزندتان کمک کنید آنچه را که می خواند به تجربیات شخصی اش پیوند دهد، می تواند به او کمک کند تمرکز کند. به عنوان مثال، اگر شخصیتی در کتاب به ساحل سفر می کند، زمانی را به کودک خود یادآوری کنید که خانواده شما به ساحل سفر کرده اند. با گذشت زمان، از فرزندتان بخواهید که این ارتباطات را خودش به طور فعال برقرار کند. علاوه بر این، از دنیای بیرون برای کمک به کودکان برای دریافت معنی بیشتر از متن استفاده کنید. آیا فرزند شما عاشق خواندن در مورد ورزش است؟ اگر چنین است، تماشای یا حضور در یک بازی ورزشی می تواند به آنها کمک کند تا این ارتباطات دنیای واقعی را زنده کنند.