PECS سیستم ارتباط تبادل تصویر – بخش 1

PECS سیستم ارتباط تبادل تصویر - بخش 1

PECS: آنها چه هستند و چگونه می توانند به شما کمک کنند؟

ممکن است شنیده باشید که مردم در مورد PECS صحبت می کنند یا شاید درمانگر فرزندتان آنها را به شما توصیه کرده باشد.

اغلب تنها چیزی که مردم در مورد PECS می‌دانند این است که آنها همان عکس‌های کوچک هستند و اولین واکنش والدین این است که بپرسند چرا فرزندشان باید از آن‌ها استفاده کند؟ زیرا می‌خواهند صحبت‌های فرزندشان را بشنوند و به نظر نمی‌رسد که دادن عکس به کسی کمکی به یادگیری آن‌ها کند. آنها میخواهند فرزند صداسازی کنند و از صدای آنها استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که این ابزار به بچه‌های ما کمک می‌کند صحبت کردن را بیاموزند، بنابراین در این مطلب می‌خواهیم بفهمیم PECS چیست، چرا مفید است و دقیقاً چگونه می‌تواند به خانواده شما کمک کند؟

PECS دقیقا چیست؟

PECS مخفف Picture Exchange Communication System (سیستم ارتباط تبادل تصویر) است و این سیستم برای اولین بار توسط اندی باندی و لوری فراست در سال 1984 به عنوان راهی برای آموزش کودکان مبتلا به اوتیسم با استفاده از یک سیستم سریع، مستقل و کاربردی ایجاد شد. PECS به عنوان یک سیستم ارتباطی جایگزین/افزاینده در نظر گرفته می شود و برای افراد در هر سنی که دارای چالش های شناختی، فیزیکی و ارتباطی متفاوتی هستند استفاده شده است. به عبارت دیگر، سیستمی است که به افراد اجازه می دهد بدون تکیه بر گفتار ارتباط برقرار کنند. برخی از کودکان در حالی که گفتارشان در حال رشد است از آن استفاده می کنند و برخی دیگر آن را برای مدت طولانی تری به عنوان شکل اصلی ارتباط خود استفاده می کنند

این بر اساس اصول تحلیل رفتار کاربردی (ABA) است که تشخیص می دهد که اگر یک رفتار منجر به چیزی شود که شخص می خواهد، آنگاه رفتار را تکرار می کند. اگر این رفتار هیچ پاداشی ارائه نکند، احتمال وقوع مجدد آن کمتر است. سیستم PECS از کارت های کوچک همراه با تصاویر برای نشان دادن موارد یا اعمالی که ممکن است فرزند شما بخواهد استفاده می کند. هنگامی که کودکان شروع به استفاده از کارت های تصویری PECS می کنند، بلافاصله مورد یا اقدامی که درخواست کرده اند به آنها داده می شود. این شیوه به نوبه خود رفتار استفاده از کارت ها را تقویت می کند و این احتمال را بیشتر می کند که کودک همچنان از کارت ها برای درخواست و برقراری ارتباط استفاده کند. می توان به کودک آموزش داد که از PECS برای برقراری ارتباط هر نوع درخواستی که می تواند به طور منطقی روی کارت تصویری نمایش داده یا نماد آن باشد، استفاده کند. تحقیقات نشان می‌دهد که PECS به ایجاد درک ارتباط مشترک بین دو نفر کمک می‌کند و می‌تواند تأثیر مثبتی بر رشد کلی گفتار با شخصی که استفاده از این سیستم را یاد می‌گیرد، داشته باشد

درباره ادغام فعالیت های حرکتی بصری بدانید.

از کجا بدانید که PECS برای کودک شما مناسب است؟

اگرچه PECS عمدتاً برای کودکان مبتلا به اوتیسم استفاده شده است، اما برای افرادی که در زبان گفتاری مشکل دارند، مانند کسانی که دارای تاخیر رشد یا آسیب مغزی هستند، مناسب است. همچنین محدودیت سنی برای افرادی که می توانند از PECS استفاده کنند وجود ندارد، اگرچه بیشتر تحقیقات در مورد استفاده از آن تا به امروز بر روی کودکان متمرکز شده است. توانایی تمایز بین تصاویر مهارتی نیست که مورد نیاز باشد زیرا به شخصی که در حال یادگیری استفاده از برنامه است آموزش داده می شود. اگر فرزند شما قبلاً توانایی تمایز بین تصاویر را دارد، این می تواند به او کمک کند تا سیستم را سریعتر یاد بگیرد، اما برای شروع با سیستم PECS مهارت لازم نیست.

هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فرزندتان باید از PECS استفاده کند، چند شاخص وجود دارد که می تواند نشان دهنده موفقیت بیشتر باشد. کودکی که آماده یادگیری PECS است باید نشانه هایی از داشتن ارتباط عمدی با دیگران را نشان دهد. مثالی از این امر این است که فرزندتان شما را در اتاق می کشاند و به سمت شیئی که می خواهد داشته باشد یا به شیئی اشاره می کند که می خواهد شما به او بدهید. نشانه دیگری که نشان می دهد فرزند شما با PECS موفقیت آمیز خواهد بود این است که او موارد یا فعالیت هایی در زندگی خود داشته باشد که از قبل برای او ترجیح داده شده است. این کار استفاده از این موارد را آسان‌تر می‌کند تا به کودک کمک کند تا قدرتی را که در برقراری ارتباط وجود دارد بیاموزد، زیرا از قبل به انجام رفتارهایی کشیده می‌شود که به آنها کمک می‌کند به این موارد یا فعالیت‌های انگیزشی دسترسی پیدا کنند. لازم به ذکر است که اگر فرزند شما ترجیحات قوی نداشته باشد، هنوز هم می‌تواند نحوه استفاده از PECS را بیاموزد، با این حال، ممکن است یادگیری او بیشتر طول بکشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *